در این وبلاگ مطالب مختلف مربوط به افغانستان در مجموع و مخصوصاً هزاره ها در سراسر جهان، سایر مطالب و یادداشت های شخصی به نشر میرسد.
سلام هزارستان چشم براه نظرات، پیشنهادات و انتقادات سازندۀ شماست، و هم چنان از قلم بدستان گرامی میخواهد که دست نوشته هایشان را برای سلام هزارستان بفرستند تا زینت بخش صفحات آن گردد.

۱۳۹۱ مهر ۹, یکشنبه

بصیر سیرت هنرمند و فعال حقوق بشر هزاره برنده ی جایزه سالانه رسانه برای تغییر جهانی گردید!



بصیر سیرت فعالیت های هنری و فرهنگی را از سال های آواره گی اش در پاکستان، از “خوشنویسی قبرستان” آغاز کرد. و در سالهای قبل با دفتر سازمان ملل متحد کابل بحیث عکاس خبرنگار، موسسه جامعه بازبه حیث معاون ، مرکزفوتوژورنالیزم چشم سوم به حیث مدیر مسوول، موسسه رسانه های آزاد افغانستان “نی” به حیث استاد چند رسانه ای، دانشگاه کابل به حیث استاد و موسس دیپارتمنت عکاسی ایفای وظیفه نموده است...



جایزه سالانه مدیا/ رسانه برای تغییر جهانی از سوی موسسه بین المللی تصویر و صدای امید امریکا (IVOH ) امسال به پنج فعال در عرصه حقوق بشر، رسانه و هنر داده شد.
در محفلی که در دهکده صلح نیویارک بتاریخ ۳۰ سپتامبر ۲۰۱۲برگزار شده بود بیش از صد خبرنگار را از کشور های مختلف جهانی گردهم آمده بودند.
جایزه تصویر و صدای امید در بخش رسانه برای تغییر و حقوق بشر و عکاسی با گرایش حقوق بشری به بصیرسیرت از افغانستان داده شد و بصیرسیرت به حیث فعال حقوق بشر این جایزه را به نام دختر ۱۶ ساله که توسط بنیادگرایان در ولسوالی جاغوری ۱۰۰ دره زده شده بود نام گزاری و تقدیم کرد.
این جایزه در بخش رسانه برای تغییر و حقوق بشر به اریک نیکولاس از آلمان، اسونتا وگورا – کشور کینیا ، فوینتس کرولاا کشور چیلی و به تام بوریل افریقایی تبار امریکا نیز تعلق گرفت.
موسسه بین المللی تصویر و صدای امید برای تقویت جهانی رسانه ها در سال ۱۹۹۹ ایجاد شده و به زودترین فرصت به یکی از حامیان جدی رسانه ها در کشور های مختلف مبدل گردید و سال یکبار در کنفرانس که از سوی این نهاد برای تقدیر فعالین رسانه ای برگزار میشود، صدها نفر خبرنگار، فعالین حقوق بشر، هنر مند از کشور های مختلف جهان گردهم می آیند و در یک کنفرانس سه روزه جایزه های رسانه ای برای تغییر را به برندگان آن اعطا و در کنار آن گفتگوی جدی، سخنرانی ها، در رابطه با صلح جهانی، انکشاف استراتیژیک در جهانی سازی رسانه ای و شبکه های اجتماعی برگزار میشود.

بصیر سیرت برنده جایزه رسانه ای برای تغییر در بخش حقوق بشر ، در سال ۱۳۶۴ در ولسوالی مالستان ولایت غزنی به دنیا آمده است. سیرت بیش از ده سال در زمینه های فرهنگی، هنری، رسانه ای و حقوق بشری در افغانستان فعالیت های چشم گیری داشته و فعالیت هایش در عرصه های ذکر شده شهره ی همگان است. او یکی از جوان ترین و آوان گاردترین فیلم سازان و عکاسان افغانستان است که در این زمینه کارنامه ای درخشان دارد. سیرت همچنین به عنوان یک وبلاگ نویس حرفه ای، فعالیت های گسترده ای را در حوزه های آموزش رسانه ای و رشد و پرورش هنر و فرهنگ افغانستان داشته است. از مهمترین فعالیت های سیرت در این حوزه ها می توان به ایجاد وب سایت های “حقوق بشر در افغانستان” و “نمایشگاه دایمی عکس بصیرسیرت” و “چشم افغان” اشاره کرد.
بصیر سیرت فعالیت های هنری و فرهنگی را از سال های آواره گی اش در پاکستان، از “خوشنویسی قبرستان” آغاز کرد. و در سالهای قبل با دفتر سازمان ملل متحد کابل بحیث عکاس خبرنگار، موسسه جامعه بازبه حیث معاون ، مرکزفوتوژورنالیزم چشم سوم به حیث مدیر مسوول، موسسه رسانه های آزاد افغانستان “نی” به حیث استاد چند رسانه ای، دانشگاه کابل به حیث استاد و موسس دیپارتمنت عکاسی ایفای وظیفه نموده است.
او در عرصه عکاسی حضور فعالی داشته و نمایشگاه های عکاسی شخصی و گروهی بسیاری را هم با موضوعات گوناگون در داخل و خارج از افغانستان برگزار کرده است. از جمله این نمایشگاه ها می توان از نمایشگاه های “ضد جنگ” و “حقوق بشری” نام برد. او در این حوزه ها و بسیاری حوزه های دیگر، حضور گسترده و جسورانه ای داشته است.
از برجسته ترین فعالیت های او در زمینه های حقوق بشر، دفاع از آزادی بیان و اندیشه و ترویج مبانی و فرهنگ دموکراسی خواهی می توان به برگزاری هفته حقوق بشر با موضوعات آزادی بیان و جرایم جنگی در طول ۲ سال اشاره کرد. هفته حقوق بشر با موضوع حقوق و آزادی های زنان، برای سومین سال متوالی، توسط او در کابل برگزار خواهد شد.
هنرمند توانا فیلم های زیادی را در افغانستان کارگردانی نموده و یا با کارگردانان مشهور و بین المللی همکاری داشته است و از بهترین کار های وی ، شبهای کاریکاتوریست، تا الفبا، صدای شهر فلو والفبای کولی در بخش داستانی کوتا، افغانستان کوچک، کوچه پرندگان خانه من است و زیرچشمان بودا از کارهای مستند میشه یاد کرد.
فیلم های افغانستان کوچک و کوچه پرندگان خانه من است در جشنواره های بین المللی به نمایش گزاشته شده اند و به زودی در جشنواره لایف زیک ، آرت داکومینتا اروپا و آسیاتیکا در روم ایتالیا در بخش مسابقه فیلم ها کوتا به نمایش گزاشته میشود.
در کنار این همه فعالیت های مهم و اساسی وی نوشته های زیادی را به نشر سپرده و سال های اول حکومت کرزای نوشته هایش در هفته نامه ها، مجلات و روزنامه های داخلی و خارجی به نشر سپرده شده است و گزارش های بی طرفانه اش مورد تحسین دوستان عرصه مطبوعات و جامعه هنری افغانستان قرار داشته است.
سالهای که این جوان به حیث فعال رسانه ای ایفای وظیفه نموده بار ها مورد حملات شوم دشمنان آزادی بیان و مردم افغانستان قرار گرفته و یکی از تجربیات تلخ این جوان اختطاف وی توسط طالبان در سال ۲۰۰۴ ولایت نورستان است وی که سالهای زیادی در عرصه جامعه مدنی، رسانه ها، حقوق بشر، هنر و فرهنگ کار کرده است بدون شک در حکومت داری و دموکراسی نقش ارزنده ای داشته و این فعالیت های خستگی ناپذیر وی را به دشمنان دشمنان افغانستان آشنا ساخته و باعث بروز اتفاقات سخت ویرانگر تروریستان قرار گرفته است و لت خوردن های که در تاریخ عکاسی افغانستان به بصیرسیرت مربوط میشود فراموش همکاران جامعه ای رسانه نمیشود و جای بسا خوشحالی است که از دم مرگ و صد خوشبختانه با زیرکی توانست از مرگ بگریزد و تا امروز فعالین رسانه ای افغانستان و جهان را یاری رساند.
منبع: شبکۀ سراسری هزاره ها

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر