در این وبلاگ مطالب مختلف مربوط به افغانستان در مجموع و مخصوصاً هزاره ها در سراسر جهان، سایر مطالب و یادداشت های شخصی به نشر میرسد.
سلام هزارستان چشم براه نظرات، پیشنهادات و انتقادات سازندۀ شماست، و هم چنان از قلم بدستان گرامی میخواهد که دست نوشته هایشان را برای سلام هزارستان بفرستند تا زینت بخش صفحات آن گردد.

۱۳۹۰ دی ۷, چهارشنبه

جمعی از انسانهای درد آشنا، فاجعۀ عاشورای کابل را در شهر وین کشور اتریش به یاد بود نشستند




روز یکشنبه ۲۵ دسامبر ۲۰۱۱ هزاره های ساکن اتریش با برگزاری محفلی در شهر وین به تجلیل از شهدای حادثه عاشورای خونین افغانستان پرداختند. این محفل راس ساعت۳ و نیم بعداز ظهر آغاز گردید و ده ها تن از هزاره های ساکن اتریش در آن شرکت کرده بودند...

شرکت کنندگان و سخنرانان این محفل ضمن اظهار همدردی و غم شریکی خویش با خانواده های شهدای حادثه عاشورای خونین افغانستان بر وحدت و همبستگی در قبال حملات تروریستی و کشتار سیستماتیک مردم هزاره تاکید داشتند.
در شروع محفل پس از تلاوت قرآن مجید، نعمت الله نظری مقاله ای را به خوانش گرفت که در بخش هایی از آن آمده بود: «گرچه حملات انتحاری بالای مراسم مذهبی در افغانستان سابقه تاریخی ندارد ولی باز هم حادثه دلخراشی که رخ داد برای مردم افغانستان و خصوصا مردم هزاره یک اتفاق جدید تاریخی نیست، بلکه در گذشته ها نیز مردم هزاره بار بار قربانی خشونت ها و تبعیضات نژادی واقع گردیده اند. کشف گورهای دسته جمعی در غرب کابل و افشار خود حقیقت ها را برای مردم  بازگو می کند، اگر مردم هوشیار باشند».
سپس قطعه شعری توسط  عزیز غلامی خوانده شد. در این شعر به نوعی به آگاه بودن و هوشیاری هر چه بیشتر هزاره ها پرداخته شده بود.
در مقاله دیگری که توسط صدیقه نظری خوانده شد آمده بود: « ترور و کشتار هزاره ها چه در پاکستان و چه در افغانستان گرچه ظاهرا با انگیزه های مذهبی اعمال می گردد اما در حقیقت با هدف و نیات سیاسی ادامه می یابد. یکی از نیات شوم حامیان سیاسی تروریست ها ایجاد فضای وحشت و هیولاسازی است. آنها با ایجاد ترس و وحشت در جامعه سعی می کنند چهره تروریزم طالبانی را بیش از پیش به هیولاهای خونخوار تبدیل کنند. هدف آنها از هیولاسازی طالبان این است که به هر قیمتی که شده این هیولا ها را با شریک کردن در قدرت سیاسی رام و مهار کنند. بنا هر روزی که می گذرد فضای ترس و وحشت طالبانی همه جا را اشغال می نماید».
جمعه رضایی یکی از سخنرانان این محفل در صحبت های خودابتدا به تشریح اوضاع سیاسی و اجتماعی و تاریخی هزاره های افغانستان پرداخته، سپس گفت: «در عقب این انفجارها و حملات تروریستی که در ظاهر با هدف ایجاد اختلافات مذهبی ایجاد می شود انگیزه های بسیار خطرناک سیاسی نهفته است». وی افزود «این نوع حملات در پاکستان سابقه و پیشینه قبلی و تاریخی داردکه البته اخیرا شکل پیچیده تر و بغرنج تری به خود گرفته اما امروز با وجودی که این نوع حملات در افغانستان هیچ سابقه ای نداشته ، برخی قدرت های منطقه ای با هدف مهار توانایی ها و پیشرفت های جامعه ما دست به طراحی و اجرای چنین حملاتی می زنند».
محمد اوحدی دیگر سخنران  این محفل به تشریح دلایل و انگیزه های گروه های تروریستی در حادثه عاشورای خونین افغانستان پرداخته و گفت: «حادثه عاشورای کابل و قندهار و مزار شریف نه تنها بر علیه مذهب بلکه برعلیه شرافت و کرامت انسانی بود. امروزه عده ای به نام دین و مذهب دست به جنایات و اعمالی می زنند که اساس اسلام و دستورات دین را در مجامع بین المللی زیر سوال می برند. ».
آقای اوحدی افزود:
«حوادثی که در پاکستان و افغانستان و اخیرا در کابل و مزار شریف و قندهار اتفاق افتاده و کشتار سیستماتیک مردم هزاره هیچ کدام به طور خاص انگیزه های دینی و مذهبی ندارد بلکه با انگیز ه های سیاسی صورت می گیرد. در واقع دشمنان ما تلاش دارند تا از طریق دین و مذهب ما را از مسایل سیاسی روز دور نگه دارند و این مسله بسیار خطرناک است. ولی ما به دشمنان خود اعلام می کنیم که نمی توانند ملت غیور هزاره را با این حملات و با ایجاد وحشت  از صحنه سیاسی حذف کنند. ما هرگز از این مسایل نمی ترسیم. بلکه روشنتر از همیشه با خرد ورزی و تحلیل درست از این اتفاقات در صحنه های سیاسی ، اقتصادی و علمی و فرهنگی خواهیم درخشید».
در پایان محمد رفیعی درسخنانی در باره دلایل و انگیزه های حادثه عاشورای خونین افغانستان گفت: «امروز دشمن با این حملات خود قصد ایجاد ترس و وحشت در میان مردم ما دارد تا مانع از پیشرفت و رشد جامعه ما شود اما با هوشیاری و وحدت و یکپارچگی خود مانع این خواست های شوم آنان خواهیم شد».
«هزاره های ساکن اتریش»
تهیه شده توسط شوکت ولیزاده

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر