در این وبلاگ مطالب مختلف مربوط به افغانستان در مجموع و مخصوصاً هزاره ها در سراسر جهان، سایر مطالب و یادداشت های شخصی به نشر میرسد.
سلام هزارستان چشم براه نظرات، پیشنهادات و انتقادات سازندۀ شماست، و هم چنان از قلم بدستان گرامی میخواهد که دست نوشته هایشان را برای سلام هزارستان بفرستند تا زینت بخش صفحات آن گردد.

۱۳۹۰ شهریور ۲۴, پنجشنبه

تراژدی ناتمام پناهجویان افغانستان در یونان


وضعیت کلی:
طبق آمار وزارت داخله ی یونان در شش ماه گذشته روزانه دست کم 60 پناهجوی افغانستانی از طریق ترکیه وارد یونان شده اند. این در حالیست که دولت یونان از سال گذشته تاکنون فقط برای 52 تن از پناهجویان افغانستانی، اقامه ی پناهندگی داده است. از سوی دیگر کشور یونان از دوسال به این طرف با بحران شدید مالی دست وپنجه نرم می کند وحتا توان رسیدگی به مشکلات جامعه ی خودش را هم ندارد. به اضافه ی آن گروه های " نیو فاشیست" نیز بالای دولت یونان فشار وارد می کند تا از پذیرفتن مهاجرین به خصوص از کشور های اسلامی دست بر دارد...

تعداد کمی از این پناهجویان که پس از ورود به خاک یونان توسط پلیس دستگیر می شوند فقط برای یک هفته در زندانهای موقت نگهداری می شوند تا مرحله راجستر شدن را بگذرانند وبعد از آن با گرفتن برگه ی ترک خاک که آنهم بیشتر از دو ماه وقت ندارد آزاد می شوند. اضافه از این دولت یونان و موسسات حقوق بشری هیچ کمکی به پناهجویان نمی کنند.
اما تعداد زیاد پناهجویان در هنگام ورود به خاک یونان کوشش می کنند تا بدون راجستر شدن توسط پلیس از مرز بگذرند. زیرا تمام این پناهجویان یونان را فقط به عنوان در وازه ی اروپا می شناسند نه محلی برای اقامت.
اکثر پناهجویان، خصوصا پناهجویان افغانستان چون شناخت کافی از یونان ندارند، فکر می کنند رسیدن به یونان پایان مشکلات وبد بختی هاست. به همین لحاظ است که اکثر آنها به خصوص فامیل ها وقتی به یونان میرسد دیگری پولی برای ادامه ی سفر شان ندارند. در حالیکه اگر به وضعیت در یونان نگاه شود، این کشور برای پناهجوی که قصد رفتن به کشورهای دیگر اروپایی را داشته باشد، مرحله شروع مشکلات است.
اکنون عده ی زیادی از پناهجویان که در سالهای 2010 و 2011 وارد یونان شده اند، دیگر حتا پول خوردن یک نان خشکی را ندارند. در یونان فامیل هایی را می توان یافت که با 11 نفر عضو، به جز لباسی که در تن دارند، دیگر نه پولی برای ادامه سفر دارند ونه آشنا وفامیلی که بتواند با آنها کمک کند. این گروه از پناهجویان، برای گذشتن از یونان حاضر اند دست به هرکاری بزنند.
اضافه از این اشخاص فرصت طلبی هم هستند که در گوشه گوشه ی شهر در کمین نشسته اند تا این پناهجویان را اغفال نموده ومال و دارایی آنها را به یغما ببرند.
اکنون صدها فامیل پناهجو که دریونان پول سفر خرج شان به یغما رفته است، بدون داشتن سرپناه در خیابانها سرگردانند. عده ی زیاد آنها به خاطر فشار ها ومشکلات سفر و نبود هیچ امید ی، به امراض روانی مبتلا شده اند. این پناهجویان اکثرا در پارکها وخرابه های شهر آتن می خوابند، درحالیکه هیچ گونه مصئونیتی برای آنها وجود ندارد.
عده ی دیگری که پولی کمی دارند توانسته به شکل گروهی سرپناهی را برای خود مهیا کنند. این گروه از پناهجویان به خاطری که بتوانند شب و روز شان را بگذرانند، باهم توافق کرده اند تا در یک واحد آپارتمان چندین فامیل در کنار هم زندگی تا بتوانند مخارج ساختمان را بپردازند.

معتادان به مواد مخدر:

تعداد زیادی از پناهجویان به اساس فشار های ناشی از مسافرت سخت ودشوار وعده ی هم پس از اینکه تمام سفر خرج شان توسط قاچاقبران به یغما رفته است، به مواد مخدر روی آورده اند. اکثریت این گروه ازپناهجویان را جوانان مجرد تشکیل میدهد، اما در بین آنها افرادی هم هستند که پس از معتاد شدن زن وبچه ی خود را در یونان ترک کرده اند. طبق آمار موسسه فرهنگی اجتماعی "نور" در شهر آتن، آمار معتادان به مواد مخدر در افزایش است.
حنیف احمدی یکی از مسئولین این موسسه می گوید؛ اکنون تعداد معتادان به ده ها نفر می رسد واگر به وضعیت آنها توجهی صورت نگیرد؛ ممکن است فاجعه ی بدی اتفاق افتد. آقای احمدی افزود، معتادان وضعیتی رسیده اند که برای گیر آوردن مواد مخدر حاضر اند دست به هر کاری بزنند وادامه ی این ماجرا برای همه ی پناهجویان افغانستان خطر ناک و درد سر ساز است.
از سوی دیگر زنانی که شوهران معتاد گردیده وآنان را با کودکان ترک کرده اند، در وضعیتی بسیار درد ناکی زندگی می کنند. اکثریت این فامیل دو تا چهار فرزند دارند. این مادران در حالیکه اکنون نه کدام پشتوانه ی مالی دارند ونه سرپناهی که در آن مصئون باشند. دیدن زندگی این خانواده ها واقعن برای هر انسانی درد ناک است. عده ی از آنها شب وروز در اوقات معین در جلوی کلیسا ها صف می کشند تا از غذاهای پس مانده ؛ که توسط کلیسا توضیع می گردد شکم خود واطفال شان را سیر کنند وپس از آن در پارک ها ویا خرابه های که برای مسکن انتخاب کرده اند، برگردند. عده ای دیگر هم در بازار های "روز" دنبال ذباله دانی ها می گردند تا میوه ها وسبزیجات فاسد شده را جمع آوری نموده و با آن شب و روز شانرا بگذرانند. این پناهجویان به هیچگونه خدمات صحی دسترسی ندارند. در بین میان این خانواده ها من فامیلی را دیدم که می گفت چندین ماه است روی "حمام" را ندیده اند.
گزارشگر: بصیر آهنگ
منبع: سیمای مهاجر

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر