در این وبلاگ مطالب مختلف مربوط به افغانستان در مجموع و مخصوصاً هزاره ها در سراسر جهان، سایر مطالب و یادداشت های شخصی به نشر میرسد.
سلام هزارستان چشم براه نظرات، پیشنهادات و انتقادات سازندۀ شماست، و هم چنان از قلم بدستان گرامی میخواهد که دست نوشته هایشان را برای سلام هزارستان بفرستند تا زینت بخش صفحات آن گردد.

۱۳۹۰ شهریور ۳۱, پنجشنبه

رییس جمهورهایی که کشته شدند


تاکنون حامد کرزی دو بار از سوء قصد جان سالم بدر برد. گرچه ممکن است همداستانی وی بر اساس گرایش های قبیله ای با جنایتکاران طالب، عامل سالم ماندن وی باشد...

رییس جمهور به کسی گفته می شود که با رای مردم به قدرت رسیده باشد. در افغانستان هیچ رییس جمهوری با رای مردم به قدرت نرسیده است. نخستین انتخاباتی که در افغانستان پس از برچیده شدن رژيم طالبان برگزار شد، يک استثنا می باشد که نیت همگانی و امید مردم به برقراری صلح دایمی باعث شد مردم به پای صندوق های رای بروند و حامد کرزی به عنوان رییس حمهور انتخاب شد. کارنامه ی سیاه حکومت داری حامد کرزی که سراسر نقض قانون، نقض حقوق بشر و همداستانی با جنایتکاران، چپاولگران و قاچاقچیان مواد مخدر است، مردم را واداشت که در دومین انتخابات ریاست جمهوری به او رای چندانی ندهند. با این وجود تقلب و تخلف برنامه ریزی شده در انتخابات ریاست جمهوری باعث شد تا وی همچنان بر کرسی ریاست جمهوری باقی بماند.
نخستین کسی که خود را رییس جمهور افغانستان خواند محمد داود بود که در نتیجه ی یک کودتا علیه پادشاهی پسر کاکایش محمد ظاهر به قدرت رسید. محمد داود خود در نتیجه ی کودتایی دیگر به قتل رسید و از آن پس داستان کشته شدن کسانی که خود را رییس جمهور خواندند ادامه یافت. به شمول محمد داود تاکنون 5 تن از این افراد در افغانستان کشته شده اند. آخرین آن ها برهان الدین ربانی بود که در 20 سپتامبر 2011 توسط یک انتحاری طالب کشته شد. گرچه طالبان مسئولیت کشته شدن برهان الدین ربانی را بر عهده نگرفتند اما به وضوح رد پای آنان در همکاری با تیم کرزی برای کشتن وی دیده می شود.
تاکنون حامد کرزی دو بار از سوء قصد جان سالم بدر برد. گرچه ممکن است همداستانی وی بر اساس گرایش های قبیله ای با جنایتکاران طالب، عامل سالم ماندن وی باشد. آنچه مسلم است این است که یکی از مراکز عمده ی گسترش خشونت در افغانستان، ارگ ریاست جمهوری می باشد.

روز 28 اپریل سال 1978 محمد داود که با یک کودتا و کنار گذاشتن پسر کاکایش محمد ظاهر، قدرت را بدست گرفته بود، در پی یک کودتای دیگر همراه با اعضای خانواده اش کشته شد. 

نور محمد تره کی که پس کشته شدن داود، قدرت را به دست گرفته بود، در یک کودتای دیگر در اکتبر سال 1979 از قدرت کنار گذاشته شده و کشته شد.

حفیظ الله امین که پس از تره کی قدرت را در افغانستان بدست گرفته بود، در همان ماه های اول رییس جمهوری و چند روز مانده به آخر سال 1979 میلادی همراه با خانواده اش کشته شد.

محمد نجیب الله در سال 1986 به قدرت رسید و ده سال بعد در سال 1996 در کابل همراه با برادرش کشته و سپس حلق آویز شد.

برهان الدین ربانی در سال 1992 به قدرت رسید و در روز 20 سپتمبر 2011 توسط یک انتحاری طالب در محل سکونتش در شهر کابل کشته شد.
نویسنده: کابل پرس
منبع: کابل پرس

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر