در این وبلاگ مطالب مختلف مربوط به افغانستان در مجموع و مخصوصاً هزاره ها در سراسر جهان، سایر مطالب و یادداشت های شخصی به نشر میرسد.
سلام هزارستان چشم براه نظرات، پیشنهادات و انتقادات سازندۀ شماست، و هم چنان از قلم بدستان گرامی میخواهد که دست نوشته هایشان را برای سلام هزارستان بفرستند تا زینت بخش صفحات آن گردد.

۱۳۹۰ مهر ۱۸, دوشنبه

گسترش اعتراض جهانی به کشتار مردم هزاره و انتقاد سازمان های حقوق بشری



مردم هزاره پس از تحمل سلسله جنایات نسل کشی که توسط حاکمان افغان در جغرافیای فعلی افغانستان به وقوع پيوسته و همچنان با حملات سالانه جنایتکاران کوچی و طالب ادامه دارد، اکنون قربانی نسل کشی در کویته پاکستان نیز می باشند.
در ماه های گذشته به شدت حملات به مردم هزاره در ایالت بلوچستان کشور پاکستان افزایش یافته که آگاهان، این جنایات سیستماتیک را در هماهنگی با جنایاتکاران طالبان و سایر گروه های تروریستی علیه مردم هزاره در افغانستان می دانند...



کابل پرس: در کنوانسیون پیشگیری و مجازات جنایت نسل کشی (Convention on the Prevention and Punishment of the Crime of Genocide ) با تصریح آمده که کشتن اعضای یک گروه و آسیب جدی بدنی و روانی به اعضای یک گروه ژنوساید یا نسل کشی محسوب می شود.مردم هزاره پس از تحمل سلسله جنایات نسل کشی که توسط حاکمان افغان در جغرافیای فعلی افغانستان به وقوع پيوسته و همچنان با حملات سالانه جنایتکاران کوچی و طالب ادامه دارد، اکنون قربانی نسل کشی در کویته پاکستان نیز می باشند.
در ماه های گذشته به شدت حملات به مردم هزاره در ایالت بلوچستان کشور پاکستان افزایش یافته که آگاهان، این جنایات سیستماتیک را در هماهنگی با جنایاتکاران طالبان و سایر گروه های تروریستی علیه مردم هزاره در افغانستان می دانند.

کشتار مردم هزاره باعث گسترش اعتراض های بین المللی شده است. مردم هزاره در کشورهای مختلف دنیا با برپایی اعتراض هایی هماهنگ، خواستار توقف کامل حملات در پاکستان و افغانستان شدند.
در آخرین تظاهرات بین المللی آنان، امروز شهر کابل شاهد تظاهرات علیه نسل کشی بود. پیش از آن در روزهای گذشته، ده ها هزار تن در کشورهای استرالیا(ملبورن، ادلاید، پرت، بریزبن و سیدنی)، نیوزلند (آوکلند)، پاکستان (کویته و کراچی)، نروژ (اسلو و تروندهایم)، ترکیه (استانبول و آنکارا)، يک اردوگاه پناهجویان در اندونزی، آلمان (هامبورگ و مونیخ)، ایتالیا (روم)، اتریش (وین)، انگلستان (لندن)، سویدن (مالمو، استکهلم و گوتنبرگ)، هالند (دینهاگ)، آمریکا (نیویورک) و کانادا (تورنتو) دست به اعتراض گسترده زده و خواهان توقف کاملا جنایات علیه مردم هزاره شدند. طبق اعلان برگزار کنندگان این تظاهرات که در نوع خود بی نظیر بوده، اعتراض ها همچنان در کشورهای مختلف ادامه خواهد داشت و در صورت ادامه جنایت، اعتراض کنندگان، اعتراض های خود را گسترده تر در سراسر جهان برگزار خواهند کرد.

اعتراض کنندگان همچنین در جریان تمام تظاهرات خود، یکپارچگی و اتحاد را شرط اصلی مبارزه با جنایتکارانی دانستند که هر روز از آنان قربانی می گیرند. آنان از تمام مردم هزاره در سراسر بدون در نظر گرفتن مذهب، دین، آيين و منطقه و جای می خواهند به اعتراض جهانی آنان بپیوندند و این اعتراض را گسترده تر از این برگزار کنند.
از سوی دیگر نهادهای بین المللی حقوق بشر در موضع گیری های تندی خواستار توقف جنایات علیه مردم هزاره شدند. سازمان دیده بان حقوق بشر با انتشار بیانیه ای، کشتار مردم هزاره در پاکستان را پاکسازی قومی خوانده و خواستار توقف آن شد. سازمان عفو بین الملل نیز با انتشار بیانیه ای، این جنایات را سیستماتیک خوانده و از دولت پاکستان را نسبت به بی تفاوت بودن به این جنایات سرزنش کرده است.

در همین حال برخی از فعالان حقوق بشر نیز با پیوستن به تظاهرات بین المللی مردم هزاره در کشورهای مختلف، این جنایات را نمونه دقیق نسل کشی خواندند. نماینده ی شبکه ی پناهجویان در شهر ملبورن استرالیا، با انتقاد شدید از بی بی سی، نوع انتشار اخبار درباره مردم هزاره توسط این بنگاه دولتی بریتانیا را سیاست احمقانه خواند.
خانم ریتا بورسلینو نماینده پارلمان اروپا از کشور ایتالیا نیز در یادداشتی در سایت رسمی خود، نسبت به نسل کشی مردم هزاره هشدار داده و خواستار وارد شدن اتحادیه اروپا و سازمان ملل برای توقف آن شده است. استافن برگ عضو کمیته جهانی کارگران نیز با پیوستن به تظاهرات مردم هزاره در سویدن، ضمن اعلام همبستگی با مردم هزاره، به شدت حملات بر مردم هزاره را نکوهش کرده و خواهان توقف آن شده است.
در اعتراض بین المللی مردم هزاره، به دولت افغانستان نیز هشدار داده شده که از تبعیض سیستماتیک علیه مردم هزاره دست برداشته و به حملات جنایتکاران کوچی بصورت دایم پایان دهد، در غیر این صورت، مردم اعتراض های فراگیری را علیه دولت افغانستان در سراسر جهان راه اندازی خواهند کرد.

کابل افغانستان


دینهاگ هالند


سیدنی استرالیا


استانبول ترکیه


کویته پاکستان


ترورندهایم نروژ


استکهلم سویدن


وین اتریش


نیویورک آمریکا


هامبورگ آلمان


یک کمپ پناهجویان در اندونزی


تورنتو کانادا


آنکارا ترکیه


اسلو نروژ


ادلاید استرالیا


مالو سویدن


گوتنبرگ سویدن


رم ایتالیا


آوکلند نیوزلند


لندن انگلستان


منبع: افغانستان پرس

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر